Waar zo’n 2 maanden geleden nog vrijwel niemand de app kende, is ‘meerkatten’ nu zelfs al een werkwoord geworden. De app Meerkat, Engels voor stokstaartje, is een livestreaming-app waarmee gebruikers live beelden vanaf hun smartphone of tablet kunnen streamen. Zo kun je dus een video opnemen en deze direct live uitzenden. De app is volledig geïntegreerd in Twitter. Dus niet alleen je volgers op de Meerkat app, maar je gehele Twitter netwerk kan de video bekijken. Bovenaan in de app kun je zien wie je stream bekijkt en onderaan kunnen zenders en kijkers direct op elkaar reageren.

Hoe het werkt?
Meerkat zorgt ervoor dat je via Twitter live video kunt uitzenden. Meerkat is enorm gebruiksvriendelijk en lijkt qua lay-out en gebruik veel op Snapchat. Met één druk op de knop kun je al een uitzending beginnen. Twitter maakt vervolgens een link aan waarmee de livestream makkelijk te bereiken is. Als je de streamer via de app volgt, krijg je automatisch een pushbericht over de uitzending.
Meerkat is tot op heden alleen te downloaden voor iOS.

Binnen korte tijd razend populair
Meerkat is in korte tijd razend populair geworden. De app heeft haar succes mede te danken aan het festival South by Southwest, een jaarlijks festival in Austin (USA) met (muzikale) optredens gebaseerd op muziek, film en nieuwe media. Tijdens SXSW werden presentaties en optredens wereldwijd gedeeld, ook met mensen die niet op het festival aanwezig waren. Deze streams liepen zo goed dat Meerkat in no-time vele gebruikers won.