Met jagers en verzamelaars rondom een kampvuur zitten of een tafel delen met soldaten uit de 80-jarige oorlog. Zomaar twee voorbeelden van tijdreizen die je kunt maken met de mixed reality-beleving de Tijdkijker die op zaterdag 1 april in het Eindhovense PreHistorisch Dorp gelanceerd wordt.

Tijdkijker AR/VR

De Tijdkijker is een bijzondere beleving die zorgt voor een magische terugblik in de tijd en uit een uiterst unieke combinatie van technologieën bestaat: het gebruik van augmented- én virtual reality. Een combinatie zoals die nog nooit eerder is toegepast die zorgt voor de ultieme ervaring!

Reizen in Virtual Reality
De Tijdkijker neemt bezoekers mee naar historische gebeurtenissen vanaf 15.000 jaar geleden tot aan de 80-jarige oorlog. Je staat op verschillende locaties in het PreHistorisch Dorp en ziet vervolgens met de Tijdkijker die exacte locatie in augmented- en virtual reality, maar dan honderden jaren geleden. Je beleeft een verhaal dus op de plek waar het er écht toe doet en met je eigen ogen!

1+1 = 3
Om de Tijdkijker te kunnen realiseren, is er een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen museum, filmproductiebedrijf en augmented reality specialist.
“Met een houten Tijdkijker kunnen bezoekers historische gebeurtenissen zelf beleven”, licht Ward Rennen, directeur PreHistorisch Dorp, toe. “Een overweldigende ervaring als je met de Tijdkijker opeens vlakbij musketiers tijdens het beleg van Eindhoven staat. Ook kunnen bezoekers zelf een Tijdkijker bouwen. Want bij het PreHistorisch Dorp ga je niet alleen kijken, maar vooral ook zelf aan de slag.”
“Een project als de Tijdkijker moet van begin tot eind kloppen. Vanaf het 1e moment dat je het museum binnenloopt, moet alles wat je ziet perfect passen in het verhaal. Dat betekent zelfs een historische VR/AR bril laten ontwikkelen,” aldus Natasja Paulssen.
“Ook wij zijn aan een reis begonnen,” vervolgt Jan Suiskens van CorporateTrailer het verhaal. “Een reis met ongekende, nieuwe filmische en technische mogelijkheden binnen een AR/VR gecreëerde wereld.


Burgemeester John Jorritsma lanceert Tijdkijker
Aanstaande zaterdag 1 april lanceert Burgemeester John Jorritsma, om 13.00 uur de Tijdkijker in het PreHistorisch Dorp, op Boutenslaan 161B te Eindhoven, waarna iedereen kan gaan genieten van deze speciale beleving. Je bent van harte welkom.
Op de website van het PreHistorisch Dorp vind je meer informatie over de Tijdkijker, toegangstijden en entreeprijzen.