In de wereld van videoproductie is de voice-over een belangrijk middel voor het overbrengen van een boodschap. Een goede voice-over is in staat om een boodschap helder en overtuigend over te brengen aan de kijker en zo deze te inspireren of aan te zetten tot actie. Om ervoor te zorgen dat je de juiste voice-over stem kiest die past bij jouw video geven we je hieronder een aantal aandachtspunten mee.

Aandachtspunten voor voice-over

 1. Doelgroep en uitstraling
Het is belangrijk om te weten wat je met je video wil overbrengen aan de kijker en welk gevoel je wilt achterlaten. Het lijkt misschien ouderwets, maar over het algemeen worden mannenstemmen nog steeds meer geassocieerd met autoriteit en vertrouwen en een vrouwenstem met sympathie en aantrekkelijkheid. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, afhankelijk van de doelstelling van je video.

2. Tone of Voice
De stem intonatie is van belang om het doel van je (bedrijfs)video over te brengen. Overweeg of je een formele, informele, humoristische of serieuzere toon wilt gebruiken, afhankelijk van de boodschap van de video en het imago van je bedrijf. Wil je mensen inspireren met mooie quotes over jullie bedrijfsjubileum of wil je mensen een technische handeling uitleggen? 

3. De juiste stemacteur
Een ervaren stemacteur kan de juiste emotie en geloofwaardigheid toevoegen aan je boodschap. Ze begrijpen de nuances van intonatie, pauzes en snelheid, waardoor de voice-over meer impact heeft op je publiek.

4. Geluidskwaliteit
Een aspect dat niet over het hoofd gezien mag worden binnen de voice-over aandachtspunten is de geluidskwaliteit. Het gebruik van hoogwaardige opnameapparatuur en professionele geluidsisolatie is hierbij essentieel om een heldere en professionele voice-over te garanderen.

5. Consistentie met branding
Zorg ervoor dat de voice-over consistent is met de branding van je bedrijf. Overweeg de stem en toon die passen bij het imago van je merk. Ook leeftijd, klasse, product, trends en andere zaken bepalen de keuze van de stem. Consistentie draagt bij aan het opbouwen van herkenbaarheid en vertrouwen bij je publiek.

6. Achtergrondmuziek en geluidseffecten
Overweeg het gebruik van achtergrondmuziek en geluidseffecten om de voice-over te versterken. Zorg er echter voor dat deze elementen niet te overheersend worden, maar eerder dienen ter ondersteuning van de boodschap. Bij CorporateTrailer geloven we in de kracht van Storytelling. Een hoogwaardige voice-over kan ondersteuning bieden om je boodschap helder en duidelijk over te brengen naar je doelgroep. 

Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we gezamenlijk op zoek kunnen gaan naar de perfecte voice-over die jouw verhaal het beste overbrengt. Wil je liever je eigen stem gebruiken voor het overbrengen van jouw verhaal? Ook daar kunnen we je bij CorporateTrailer mee begeleiden! Zo tillen we jouw bedrijfsvideo samen naar nieuwe hoogten en creëren we een impact!